Skip to main content

3 tips om slim boodschappen te doen

Val jij achterover als je aan de kassa de totaalprijs van je boodschappen ziet? Say no more.
Met deze tips ga jij nooit meer op dezelfde manier boodschappen doen.
Ik geef je 3 tips om die totaalprijs naar omlaag te krijgen. Go get it!

Boodschappen plannen

Je hoort het goed! PLAN je boodschappen. Het bracht ons énorm veel op de afgelopen jaren & ik zou het niet meer anders kunnen doen. Wij doen twee keer per maand grote boodschappen (kan natuurlijk ook 1x/week) en moeten dus heel wat plannen. We voorzien maaltijden voor 14 dagen; ochtend, middag & ontbijt. Door het plannen van je maaltijden, ga je niet lastminute op zoek én vermijd je ook de plaatselijke (duurdere) supermarkt. Je weet wat je nodig hebt en blijft ook niet over met vervallen producten die je moet weggooien. Probeer het uit en merk zelf hoeveel je kan besparen.

Online bestellen

Wij zweren ook bij online bestellen en afhalen. Op die manier kun je weerstaan aan impulsaankopen en koop je alleen wat je nodig hebt. Je gaat de winkel niet in en wordt dus niet langs alle kanten rond je oren geslagen met verleidelijke aanbiedingen. Supermarkten hebben elk hun eigen doorgedreven strategie om je zo lang mogelijk in de winkel te houden en je zoveel mogelijk te laten kopen. Jij laat je nu niet meer vangen!

Enkel verse voeding zonder korting

Verder koop ik buiten voeding amper iets zonder korting. Meen ik dit echt? Ja! Wij kopen nooit pampers, waspoeder, afwasmiddel, kuisproducten, conserven,… zonder korting. Het is echt zonde om dit aan de volle prijs te betalen. Als je het even opvolgt, zal je zien dat er om de X tijd acties zijn op die producten. Sla op dat moment je slag & bouw een voorraad op. Op die manier kan je altijd weer opnieuw aankopen bij de volgende actie en betaal ook jij nooit meer ‘volle pot’. Test het uit en je zal zien dat je nooit meer zonder korting zal kopen.

Kortingsbonnen en promotips

Voor degenen onder jullie die er nog wat verder mee willen gaan; je kan je ook lid maken op websites zoals vb. www.zininmeer.be of www.promojagers.be en kortingsbonnen of promotips scoren.